Fogfehérítés

Az ételek, italok, a dohányzás és maga az idő múlása is mind fogaink elszíneződését okozzák. Sajnos a a különböző fogkrémek nem képesek visszaállítani ill. világosítani a már elszíneződött fogakat. Erre kizárólag speciális fehérítő eljárások képesek. Két különböző eljárás közül választhatunk: rendelői vagy otthoni fogfehérítés. Ezek mind egyformán hatékonyak, mégis fontos tudni a köztük lévő különbségekről.

Rendelői fogfehérítés

Az összes eljárás közül itt használjuk a legmagasabb peroxid tartalmú készítményeket. Fontos előkészítő műveleteknek (fogkőleszedés, szuvasodások kezelése töméssel, gyökérkezelés) kell megelőznie a kezelést, mely csak kb. 1 órát vesz igénybe. Az eljárás során felléphet érzékenység, amely azonban hamar elmúlik. Az elért eredmény stabilizálás

a végett érdemes otthoni fogfehérítéssel kiegészíteni a kezelést. Körülbelül 2 évente lehet megismételni az eljárást.

Otthoni fogfehérítés

Ezt a kezelést is meg kell előzze fogkő eltávolítás, esetleges töméskészítés, gyökérkezelés. A felszíni elszíneződések eltávolítása azért is nagyon fontos, mert így fokozható a fehérítő anyag hatékonysága, amely itt is peroxid tartalmú. Így lehetősége van az anyagnak eljutni a zománc mélyén lévő elszínező molekulákhoz, melyeket oxidálás útján eliminál. Az otthoni fogfehérítéshez egy sínt és megfelelő mennyiségű anyagot kap a páciens, amit a sínbe helyezve napi néhány órát kell viselnie kb. 10-14 napon át. Ideiglenes érzékenység ebben az esetben is felléphet. Amennyiben a hatást fokozni szeretnénk, lehetőség van további anyag rendelésére. Érdemes a színtartás végett fél évente pár napot ismét használni a sínt, így hosszabb távon kiegyensúlyozott hatást érünk el.

Online bejelentkezés

6 + 2 =

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRAK

cím 1134 Budapest, Angyalföldi út 24/B