Fogpótlások

Abban az esetben, ha egy fog már teljesen menthetetlenné vált és eltávolítása elkerülhetetlen, szembe kell néznünk pótlásának lehetőségeivel. Amennyiben a helyreállítás nem történik meg, a hiány melletti fogak idővel bedőlnek, így a helytelen irányú rágóerő kedvezőtlenül hat a fog tartószerkezetére, fájdalmat és tasakképződést idézve elő.

Az így kialakuló hosszútávú problémákat pedig egyre nehezebb kezelni. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk a foghiány mielőbbi, de legkésőbb egy éven belüli pótlását. A helyreállításra több lehetőségünk is van, esztétikai igényének ill. anyagi lehetőségeinek figyelembe vételével igyekeznek orvosaink  az Önnek legmegfelelőbb megoldást megtalálni

Fémkerámia híd

Amennyiben ezen megoldás mellett döntünk, számolnia kell a hiány melletti fogak lecsiszolásával. Ami azonban a túlzottan károsodott fogak esetében még hasznos is lehet, hiszen az elkészült pótlás pillértagja mint egy sapka védi a lecsiszolt fog megmaradt fogállományát, hosszútávon megóvva őt a különböző károsodásoktól. A fémkerámia korona alapja egy nikkel-króm ötvözetből álló fémsapka, melyet teljesen esztétikus, élethű porcelán borít. Az Ön fogszínéhez leginkább illeszkedő szín kiválasztásával és fogtechnikus kollegáink precíz munkájával nagyon szép végeredményeket érünk el, mely a külvilág számára teljesen láthatatlan és tökéletesen beleillik a környezetébe. Két- két és fél hét alatt készül el.

Cirkonium híd

Fémallergiában szenvedő  ill. magas esztétikai igényű pácienseinknek ezt a típusú pótlást ajánljuk. Itt ugyanúgy, mint a fémkerámia hidaknál, a hiányt határoló fogakat le kell csiszolni. A külső porcelán borítás alatti vázat, egy szintén fehér színű anyagot a cirkonium dioxid alkotja, melyet CAD-CAM eljárással készít egy számítógép által vezérelt célgép. Az eredmény nagyon élethű és mivel a világos porcelán alatt nem fémszínű a bázis, így annak színe még jobban érvényesül. A fémkerámia pótlásoknál esetlegesen kialakuló ún. gyászszegély is elkerülhető (az íny elszíneződése egy vékony csíkban a koronával érintkező szélén). Két- két és fél hét alatt készül el.

Csiszolás mentes Maryland, inlay elhorgonyzású híd

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fogak épségének megőrzése és sok páciens tartózkodik is egészséges fogainak lecsiszolásától. Ennek tükrében jó megoldást jelent ez a típusú pótlás, mely azonban kizárólag egy foghiány esetén alkalmazható. Ebben az esetben a hiányt határoló fogakat nem csiszoljuk le, hanem kicsi fazettákat fúrunk, melybe pici szárnyakkal akaszkodik bele a pótlás, így adva meg a híd elhorgonyzását. Amennyiben régi tömések vannak a fogakban, úgy azok eltávolításával kapjuk meg a szükséges fazettákat. Mindössze egy hét alatt elkészül.

Implantátum elhorgonyzású pótlás

Amennyiben a hiányt határoló fogak teljesen épek, tökéletes megoldást jelent az implantátum beültetése. Ilyenkor egy titán csavart ültetünk a csontba, majd a teljes csontosodást követően tesszük be az ínyt formázó gyógyulási csavart. A felépítményt a csontban lévő implantátumba csavarjuk be és ez alkotja majd a korona bázisát. Miután a teljes csontosodás eléréséhez a felső állcsontnál 4-5 hónap, alul 3 hónap szükséges, ezért ez a megoldás természetesen időigényes.

Online bejelentkezés

8 + 8 =

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRAK

cím 1134 Budapest, Angyalföldi út 24/B